Opplev ei fredet barfrøstue

På Tonkallhaugen like ovenfor garden ligger barfrøstua vår fra 1700-tallet. Den er fredet og er en av landets få bevarte barfrøstuer fra Østerdalen. Denne bygningstypen var særegen for Østerdalen med det spesielle barfrøet satt inntil østerdalsstua. Den er møysommelig restaurert etter antikvariske prinsipper. Nå framstår stua på ny i sin fordums prakt, men nå også med litt moderne bekvemmeligheter (bad og kjøkken). Stua har et sjeldent vakkert interiør med bygningsdetaljer fra barokk, rokokko og klassisisme.  Barfrøstua ligger fint til på Tonkallhaugen, ei lita slette i Unsetgrendas spesielle kulturlandskapet, og har et stort, trivelig uteareal.

Selskaper

Kanskje du kunne tenke deg å feire en av livets store begivenheter her? Stua egner seg godt til vennelag, jubileer, minnesamvær, bryllup og andre små og mellomstore selskap. Vi kan dekke til inntil 35 personer inne i stua. Det er også en mulighet å ha et større telt ute i tillegg.

Ved arrangement/selskap kan vi i samarbeid med de andre i nettverket vårt tilby lokal tradisjonsmat.

Møter og kurs

Den vakre stua kan også brukes til dagmøter, kveldsmøter og lunsj til lunsjseminar.

Pris varierer med lengde på oppholdet og innhold. Dette avtales nærmere ved bestilling.

Omvisning, formidling og foredrag

Hilde er oppvokst på slektsgarden Nystu Undset og forteller gjerne om garden og restaureringen av barfrøstua. Her tar hun i mot grupper til omvisning, fortelling og enkel servering.

Overnatting i historiske omgivelser

Å bo her i barfrøstua er en opplevelse i seg selv. Stua har 4 (5) sengeplasser fordelt på to rom. Her er det dyner og puter med mulighet for leie av sengetøy til kr. 100,- pr. seng (ferdig oppredd seng)

Overnatting kr. 950,- pr. døgn og kr. 5700,- pr. uke. Vask kr. 450,-.