Spekedalssetra

Spekedalssetra ligger ca 25 km øst for Unsetgrenda.  En fin tur gjennom viddelandskapet i Rendalen Østfjell til veien ender ved foten av Elgpiggen (1604 m.o.h.) nede i Spekedalen (ca 800 m.o.h.).

Sommersesongen starter når veien åpner i begynnelsen av juni og varer fram rypejakta. Fra da og til snøen kommer er det faste jegere som benytter området. Om vinteren leier vi ut i perioden januar til april. Vi kan tilby transport inn med scooter vinterstid.

Stedet er kanskje spesielt interessant for de som ønsker å fiske i elva Speka, i Tjønna eller Spekesjøene eller søker andre ødemarksopplevelser. Isfiske etter røya kan gi svært gode fangster. Ellers er seterlandskapet på setervollen ivaretatt gjennom tidligere beiting av sau, nå av ammeku, som bidrar til å holde stier og dyretråkk stiene åpne. Turmulighetene er uendelige og for mange er en dagstur på Elgpiggen høydepunktet.

Seterhuset

Seterhuset fra 1700-tallet har vært uforandret gjennom generasjoner. Gjennom lave dører kommer du inn i store seterrom med glattskurt tømmer og brede gulvbord, hvor ystkjelen tidligere stod på ringen. Her får du bære vatn, fyre i ovn og på peis, tenne parafinlampa og nyte utedoens sjarme. Sommeren 2015- 2017 gjennomførte vi en antikvarisk restaurering av seterhuset. Vi leier for tiden ikke ut seterhuset.

Veslbua

Vil du ligge nære varmen fra peisen, kan du bo i den gamle slåttbua som ligger inne på setervollen ved siden av seterhuset. Den har to rom; fullt utstyrt kjøkken, kjøleskap og propanbluss, bord og stoler, fire senger og trivelig peis. Det er ikke sengetøy utover pute, så her må du ta med sovepose eller lignende.

Sjøbua

Sjøbua ligger flott til ved Søndre Spekesjøen, 3 km å gå fra Spekedalssetra på god sti. Bua er restaurert og satt opp her i 1997 med fin utsikt til sjøen. Den har to rom, fullt utstyrt kjøkken, propanbluss, fire senger, parafinlampe, vedovn, bord og stoler. Det er ikke sengetøy utover pute, så her må du ta med sovepose.

Priser overnatting:

Veslbua: kr. 655,- pr. døgn og kr. 3900,- pr. uke.

Sjøbua: kr. 700,- pr. døgn og kr. 4200,- pr. uke.

Fiske og leie av båt

Enten du vil ro oter, jakte på storfisken med tørrflue eller bli med på isfiske så gjør vi det vi kan for at fisketuren din skal bli noe du minnes for livet! I Spekedalen kan vi tilby leie av båt og husvære sammen med en fin fiskeopplevelse i sjø, tjern og elv. Drømmer du om å komme deg milevis utenfor allfarvei, tilbyr vi isfiske med transport og overnatting i Spekedalen.

Fiskekort får du kjøpt hos oss eller på www.fishspot.no